HANGONYI TÓ ÚJ HORGÁSZRENDJE

 

A Hangonyi tó magántulajdonban van és a jelen horgászrendet a tulajdonos, alakította ki, és mindenkire vonatkozik, aki a tavon és a víz szélétől             mért 15 méteres partszakaszon tartózkodik.

  1. A Hangonyi tó SPORTHORGÁSZ TÓ, a ki fogott halakat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! Hal elvitele megvásárlása megszűnt. Kivétel a törpeharcsa, ami ingyen elvihető.
  2. A Hangonyi tavon a hivatalos rendezvények résztvevői, vagy a területi engedéllyel rendelkezők horgászhatnak. A Hangonyi tavon engedély (Állami horgászjegy és Területi engedély) nélkül horgászni tilos!
  3. A horgászoknak kötelező betartani a jelen helyi horgászrend előírásait. A területi engedély megvásárlásával a horgász, illetve a nem horgászó kísérő magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen horgászrendet, annak előírásait, annak betartását és betartatását. Aki a Hangonyi tó HORGÁSZRENDJÉT megsérti és figyelmeztetés, ellenére sem tartja be, azonnal kizárásra kerül a horgászatból és egy évig a tavon, illetve a tóparton semminemű célból nem tartózkodhat.

Ha a horgász horgászrend megsértést tapasztalja, akkor azt haladéktalanul köteles jelenteni azt a személyzetnek, szóban, vagy telefonon                           30/4188-008, 30/9486-601. Valós információért jutalmat kap a bejelentő.

4.Tilos a Hangonyi tóban fürödni, a tó jegén horgászni, és közvetlenül a vízparton tüzet gyújtani!

5.A horgászoknak kötelező felszerelése a horogszabadító, nagyméretű halkiemelő szák, pontybölcső.

6.A Hangonyi tavon csak a 45 kijelölt és számozással ellátott horgászhelyen lehet horgászni, a horgászat a tó többi területén, illetve csónakból                 tilos. Egy kijelölt horgász helyen csak egy horgász horgászhat, kivéve család, vagy baráti társaság esetén, de csak olyan létszámban, hogy egymást          és a   szomszéd horgászhelyeken lévők horgászatát ne zavarják. Gyermek és ifjúsági korúak csak velük horgászó felnőtt horgász felügyelete mellett          horgászhatnak.

7.A horgász a kijelölt horgászhelyét köteles tisztán átvenni, tisztán tartani, és a horgászat befejezése után tisztán hátrahagyni. Tilos a horgászhely           átalakítása, a part megbontása, a vízi és parti növényzet csonkítása.

8.A horgász a kijelölt horgászhelyét köteles tisztán átvenni, tisztán tartani, és a horgászat befejezése után tisztán hátrahagyni. Tilos a horgászhely           átalakítása, a part megbontása, a vízi és parti növényzet csonkítása.

9.A pergetés és műlegyezés külön szabályai: A tó egész területén csak a partról lehetséges, napkeltétől napnyugtáig úgy hogy a mások horgászata            ne legyen zavarva. Csak olyan műcsali használható, melyen egyes horog van.

10.Behordás, csónak és etetőhajó használata tilos.

11.Parkolni csak a kijelölt parkolóban lehet! Gépkocsival a gáton közlekedni és parkolni tilos. Az erdőbe gépkocsival behajtani és parkolni tilos!               Gépkocsival, közvetlenül a tóparton, a víz széle mellett megállni és parkolni tilos. A tó körül közlekedni csak úgy lehet, hogy mások közlekedést ne         akadályozzuk.

12.A horgászok és kísérők alkoholos és drogos állapotban a területen nem tartózkodhatnak. Mindenki a saját felelősségére horgászik és                             tartózkodik  a tóparton és köteles vigyáznia saját és mások testi épségére, egészségére, valamint a saját vagyontárgyaira (gépjármű,                                     horgászfelszerelés,   stb.)   A horgászat közben bekövetkezett károkért (lopás, rongálás stb.) és balesetekért a tulajdonosok, és az üzemeltető                     semmi nemű felelősséget nem vállalnak. A horgászat élményének megzavarása, hangoskodással, kiabálással, technikai eszközök hangos                           működtetésével,      trágár beszéddel, vízparton nem illő viselkedéssel nem megengedett. Kutya vagy más háziállat engedély nélkül nem                             hozható be a területre.

 

Jelen horgászrend 2018. augusztus 01.-től visszavonásig érvényes.

 

Balázs Zoltán

Tógazda