2022.10.01.-től a Hangonyi tó RENDEZVÉNY TÓKÉNT üzemel.

Nincs napijegyes horgászat!

Csak rendezvények, horgászversenyek és horgásztáborok alkalmával vagyunk nyitva.

HANGONYI TÓ HORGÁSZRENDJE

A Hangonyi tó magántulajdonban van és a jelen horgászrendet a tulajdonos, alakította ki, és mindenkire vonatkozik, aki a tavon és a víz szélétől mért 15 méteres partszakaszon tartózkodik.

  1. A Hangonyi tó SPORTHORGÁSZ TÓ, ahol a ki fogott halakat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!
  2. A Hangonyi tavon a hivatalos rendezvények résztvevői, vagy a területi engedéllyel rendelkezők horgászhatnak. A Hangonyi tavon engedély (Állami horgászjegy és Területi engedély) nélkül horgászni tilos! Előre helyfoglalás nincs. A horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.
  3. A horgászoknak kötelező betartani a jelen helyi horgászrend előírásait. A területi engedély megvásárlásával a horgász, illetve a nem horgászó kísérő magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen horgászrend et, annak előírásait, annak betartását és betartatását. Egy horgásszal egy kísérő tartózkodhat a tavon, további kísérők „KISÉRŐ JEGYET” köteles váltani melynek összege megegyezik a horgász napijegyének árával. Aki a Hangonyi tó HORGÁSZRENDJÉT megsérti és figyelmeztetés, ellenére sem tartja be, azonnal kizárásra kerül a horgászatból és egy évig a tavon, illetve a tóparton semminemű célból nem tartózkodhat. Ha a horgász horgászrend megsértést tapasztalja, akkor azt haladéktalanul köteles jelenteni azt a személyzetnek, szóban, vagy telefonon 30/0171-664, 30/9486-601.

4. Tilos a Hangonyi tóban fürödni, a tó jegén horgászni, és közvetlenül a              vízparton tüzet gyújtani!

5. A horgászoknak kötelező felszerelése a pontybölcső, nagyméretű                     halkiemelő szák, horogszabadító.

6. A Hangonyi tavon csak a 45 kijelölt és számozással ellátott horgászhelyen lehet horgászni, a horgászat a tó többi területén, illetve csónakból tilos. Egy kijelölt horgász helyen csak egy horgász horgászhat, kivéve család, vagy baráti társaság esetén, de csak olyan létszámban, hogy egymást és a szomszéd horgászhelyeken lévők horgászatát ne zavarják. Gyermek és ifjúsági korúak csak velük horgászó felnőtt horgász felügyelete mellett horgászhatnak.

7.A horgász a kijelölt horgászhelyét köteles tisztán tartani, és a horgászat befejezése után tisztán hátrahagyni. Szemetes horgászhelyet átvenni tilos. Tilos a horgászhely átalakítása, a part megbontása, a vízi és parti növényzet csonkítása.

8.A pergetés és műlegyezés külön szabályai: A tó egész területén csak a partról lehetséges, napkeltétől napnyugtáig úgy hogy a mások horgászata ne legyen zavarva. Csak olyan műcsali használható, melyen egyes horog van.

9.Behordás, csónak és etetőhajó használata tilos.

10.Parkolni csak a kijelölt parkolóban lehet! Gépkocsival a gáton közlekedni és parkolni tilos. Gépkocsival, közvetlenül a tóparton, a víz széle mellett megállni és parkolni tilos. A tó körül közlekedni csak úgy lehet, hogy mások közlekedést ne akadályozzuk.

11.A horgászok és kísérők alkoholos és drogos állapotban a területen nem tartózkodhatnak. Mindenki a saját felelősségére horgászik és tartózkodik a tóparton és köteles vigyáznia saját és mások testi épségére, egészségére, valamint a saját vagyontárgyaira (gépjármű, horgászfelszerelés, stb.)   A horgászat közben bekövetkezett károkért (lopás, rongálás stb.) és balesetekért a tulajdonosok, és az üzemeltető semmi nemű felelősséget nem vállalnak. A horgászat élményének megzavarása, hangoskodással, kiabálással, technikai eszközök hangos működtetésével, trágár beszéddel, vízparton nem illő viselkedéssel nem megengedett. Kutya vagy más háziállat engedély nélkül nem hozható be a területre.

Jelen horgászrend 2021. április 1.-től visszavonásig érvényes.

Balázs Zoltán

Tógazda

NYITVATARTÁS

A Hangonyi tó április 1-től szeptember 30.-áig tart nyitva minden hétvégén és ünnepnapokon 06 órától 18 óráig, kivéve a vasárnapot, amikor 16 óráig tart nyitva a tó.

ÁRAK

Napijegy 6-18 óráig 2.500-Ft

Napijegy 6-6 óráig 5.000-Ft

Napijegy erdei részre 5.000-Ft

Gyermek napijegy kísérővel 500-Ft

Kisérőjegy 1 fő/ horgászig ingyenes után a horgász napijegyével megegyező összeg.

Lakókocsi 4.000-Ft/éjszaka maximum 4 fő részére

Pontybölcső 500-Ft/nap

Merítőszák 500-Ft/nap

Elektromos áram 1.000-Ft/nap

Hősugárzó 1.000-Ft/nap

Érvényes 2021. április 1.-től visszavonásig érvényes.

Balázs Zoltán

Tógazda